Bilgi Köşesi - Elizdiş - Implant ve Estetik Diş Hekimliği / İstanbul

Uyutularak, genel anestezi altında tedaviler yapılabilir mi?

Her türlü diş tedavisi genel anestezi altında yapılabilir. Özellikle 4 yaşından küçük çocukların diş tedavilerinde, tedavisi uzun sürecek çocuklarda, gelişim geriliği olan engellilerde, diş hekimi fobisi olan hastalarda, aşırı öğürme refleksi olan hastalarda, iğne fobisi olan hastalarda, normalde bir çok seansta yapılabilecek tedavinin tek seansta genel anestezi altında yapılmasını isteyen hastalarda, genel anestezi anlaşmalı hastanelerde sıklıkla yapılmaktadır.

Beyazlatma dişlere zarar verir mi?

Beyazlatma, doğru şekilde ve doğru teknikle hekim tarafından planlanıp, takibi ve kontrolleri hekim tarafından yapıldığı sürece hiçbir zararı olmayan bir uygulamadır. Uygulama esnasında mine tabakasında küçük bir geçirgenlik artışı ve buna bağlı hafif hassasiyetler oluşabilir ancak uygulama sonrasında bu durum tamamen eski haline döner.

Diş taşı temizliği yaptırmak dişlerin beyazlaması için yeterli midir?

Diş taşı temizliği ile diş yüzeyindeki taşlar ve renklenmeler uzaklaştırılır ve neticede dişlerin kendi rengi ortaya çıkar. Diş taşı temizliği işlemi ile diş üzerinde sadece sigara, çay, kahve gibi boyayıcı gıdaların etkisiyle meydana gelen dış renklenmeler çıkartılabilir. Dişin kendi renk tonunun daha açık olması isteniyor ise bu ancak beyazlatma (bleaching) uygulaması ile mümkün olabilmektedir.

İmplant herkese yapılabilir mi?

İmplant tedavisi ciddi hastalık sorunu olmayan ve yeterli kemik dokusu olan her hastaya yapılabilir.

Kontrol altında olmayan yüksek tansiyon ve yüksek kan şekeri bu sorunların en başında gelir. Ancak bu tansiyon yada şeker hastalarına yapılamaz demek değildir. İlacını düzenli kullanan, düzenli kontrollerine giden ve tansiyon, şeker düzeyleri belli seviyelerde kalan kişilerde implant tedavisi uygulanabilir.

Sigara kullanımı implantın kemikle kaynaşması için risk oluşturmaktadır. Özellikle implant yapıldıktan sonraki bir hafta boyunca kesinlikle sigara içilmemelidir; hatta implantlarınızın çok uzun ömürlü olabilmesi için gereken bu şartın, sigarayı tamamen bırakmak için bir fırsat olması da mümkündür.

Ayrıca kemik erimesi(osteoporoz)olan kişiler deimplant uygulamaları dikkatli yapılmalıdır. Bu sayılanların dışındaki tüm kişilere implant uygulamaları rahatlıkla yapılabilir.

İmplant tedavisi her yaşta yapılabildiği gibi tek diş eksikliğinden, tüm dişlerini kaybetmiş hastalarda güvenle kullanılan bir tedavi yöntemidir.Ağzında hiç dişi olmayan hastalarda dahi implantlar üzerine sabit köprü protezleri yapılabilir.

İmplantlar yapıldıktan ne kadar sonra üzerine kaplama/kron yapılabilir?

İmplantlar yerleştirildikten sonra kemikle kaynamaması için beklenir.Ayrica klinigimizde uygulayacagimiz ozel yontemle yapilan bazi implant vakalarinda,implant takildiktan 1 hafta sonra disler de takilabilmektedir. Bu kaynama kırık bir kemiğin kaynaması gibi bir iyileşme sürecidir; bu nedenle normal bir kemikte ve sağlıklı bir bireyde yaklaşık 2-3 ay kadar beklenir. Bu süreçte yine kemiğin durumuna göre veya yapılan implantların sayısına göre takıp-çıkarmalı ya da sabit geçici protezler yapılır. Hasta implantların iyileşme surecinde dişsiz kalmaz. Ancak eğer implant yapılırken kemik tozu kullanılması gerekmiş ise iyileşme süresi uzar. Bunun nedeni de yerleştirilen kemik tozunun zamanla eriyip o bölgede yeni kemik oluşturmasıdır. Böyle bir durumda kullanılan kemik tozu miktarına ve yerleştirilen alana göre iyileşme süresi 6-12 ay arasında değişir.

Dişim ağrıyorsa ve/veya şişlik varsa antibiyotik kullanabilir miyim?

Çürük, kök ucu iltihapları, dolgunun düşmesi veya kırılması, diş yüzeyinde aşınmalar, kırık, yüksek yapılmış kaplama veya restorasyonlar gibi çeşitli sebeplerle dişte ağrı olabilir. Ancak bir dişin şiş oluşturması için mutlaka enfekte olması gerekir. Fakat oluşan her şişlik antibiyotik kullanılmasını gerektirmez. Üstelik doğru kullanılmayan bir antibiyotik dişteki enfeksiyona etkili olmayacağı gibi, gereksiz yere antibiyotiğe bağışıklık kazanılmasına yol açar. Dolayısıyla hasta, bir hekime danışmadan ve muayene olmadan antibiyotiğe başlamamalıdır. Bu durumlarda hasta ağrının şiddetine göre gerekir ise ağrı kesici kullanabilir.

İltihaplı diş çekilebilir mi?

İltihaplı dişlerde iltihabın durumuna göre diş çekimi yapılır. Eğer yüzde şişlik varsa antibiyotik alımına başlanarak iltihap akıtılır.İltihabın durumuna göre ortalama 5 gün sonra diş çekilir. Eğer yüzde şişlik yoksa yine hasta ve hastanın sağlık durumuna bakılarak, durum iyiyse aynı gün diş çekimi yapılır. Şişlik olmamasına rağmen hastanın, kalp, diabet vb. hastalıkları mevcut ise, antibiyotik verilerek aynı gün diş çekimi yapılır.

Sigara içmek diş etlerine zarar verir mi?

Sigara genel sağlığımız için zararlı olduğu gibi ağız ve diş sağlığımız için de zararlıdır. Dişeti iltihabının şiddetlenmesi,dişeti tedavisi sonrası iyileşmenin bozulması, dişetlerinde ve dilde renk değişikleri başta olmak üzere dişetleri üzerinde pek çok negatif etkiye sahiptir.

Kötü ağız kokusu tedavi edilebilir mi?

Kötü ağız kokusunun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Diş çürükleri, kötü ağız bakımı, diş eti hastalıkları, ağız içindeki çeşitli iltihabi olaylar, üst solunum yolu enfeksiyonları, mide rahatsızlıkları kötü ağız kokusuna yol açabilir.

Kötü ağız kokusu şikayeti olan hastalarda etken olabilecek tüm iltihabi oluşumlar ortadan kaldırılmalıdır. Hastanın çürük dişleri tedavi edilmeli, diş eti tedavileri yapılmalı ve hastanın ağız diş sağlığının korunması için eğitim verilmeli, periodik kontrollerle bu eğitimin uygulanma derecesi izlenmelidir. Ağızda olması muhtemel kötü ağız kokusu etkenleri ortadan kaldırıldıktan sonra da şikayet devam ediyorsa, bir iç hastalıkları uzmanı ile iletişim kurularak, hastanın olası sistemik hastalıkları saptanmalıdır. Bu şekilde kötü ağız kokusu giderilebilir.

Yurtdışı Ve Şehir Dışından Gelen Hastalarınız İçin Anlaşmalı Oteliniz Var Mı?

Evet klinigimizle iletisime gecip ayrintili bilgi alabilirsiniz.

Randevu Süreciniz Nasıl İşliyor; Muayene Olduğum Gün Tedaviye Başlayabilir Miyim?

Soru randevunuz var ise ve tedaviye baslanacak herhangi bir engel yoksa tedavinize baslanabilir.

Ağrım Var, Randevu Almadan Gelebilir Miyim?

Randevusuz geldiginiz takdir de acil mudahaleniz hekimler musait olduklari ilk firsatta mudahalenizi yapacaklardir.

Ödemelerde Kredi Kartı Geçerli Mi?

Evet. Ödemelerinizi kredi kartindan yapabilir anlaşmalı banka kartlariına taksitde yaptirabilirsiniz.

Sgk İle Anlaşmanız Var Mı?

Maalesef , şuanki saglik yasaları gereği özel polikinikler sgk anlaşması yapamamaktadır.

Çocuk Kliniğiniz Var Mı?

Evet kliniğimizde çocuk hastalarımızın dişlerininin de muayene ve tedavisi yapılmaktadır.

Daha fazlasını mı merak ediyorsunuz ?

Daha fazlasını mı merak ediyorsunuz ?

Dilediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz.

Mail Telefon